Zwilling Miyabi 5000 MCD nůž Shotoh, 14 cm Velký důraz na dokonalou estetiku hraje v japonské kuchyni klíčovou roli již odnepaměti. To jak servírované jídlo vypadá, hraje stejně významnou roli, jako dokonalá chuť a aroma. I v kuchyni jsou japonští šéfkuchaři stejně nároční na estetiku svých nožů, jako na jejich dokonalou funkčnost - především extrémní a dlouhotrvající ostrost. Japonský nůž Shotoh s čepelí o délce 14 cm ze série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálním i ambiciózním amatérským... Celý popis

Koupit za 6 783 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Zwilling Miyabi 5000 MCD nůž Shotoh, 14 cm

Velký důraz na dokonalou estetiku hraje v japonské kuchyni klíčovou roli již odnepaměti. To jak servírované jídlo vypadá, hraje stejně významnou roli, jako dokonalá chuť a aroma. I v kuchyni jsou japonští šéfkuchaři stejně nároční na estetiku svých nožů, jako na jejich dokonalou funkčnost - především extrémní a dlouhotrvající ostrost. Japonský nůž Shotoh s čepelí o délce 14 cm ze série Miyabi 5000 MCD poskytuje náročným profesionálním i ambiciózním amatérským kuchařům perfektní kombinaci funkčnosti, dokonalé ergonomie a unikátního designu.

Shotoh znamená v japonštině něco jako „malý nožík" a v angličtině je proslulý jako „petty nůž", což pochází z francouzského slova „petit", tedy malý. V Japonsku je tento nůž považován za jeden z tradičních nožů a je jedním z nejlépe prodávaných tvarů čepele, hned po noži Santoku.

Symetrická čepel je ostřena tradiční ruční technikou Honbazuke. Jedná se o třístupňové broušení, ostření a leštění po celé délce čepele a zajišťuje extrémně ostrou čepel typu "katana".

Jádro těchto nožů je tvořené vysoce jakostní karbidovou ocelí. Toto jádro je opláštěné 100 vrstvami dvou druhů ocele s odlišnou tvrdostí, které vytvářejí jedinečný damascénský design. Speciální japonská ocel MC63 je obohacená o kobalt, molybden a vanad pro vyšší tvrdost a odolnost čepele. Vysoký obsah uhlíku dodává noži extrémní tvrdost - cca 63 stupňů Rockwella, pro nepřekonatelnou a dlouhotrvající ostrost.

Ergonomická rukojeť v tradičním tvaru písmene "D" vyrobená ze dřeva břízy bělokoré dodává každému noži nádech jedinečnosti. Teplo vyzařující z přírodního březového dřeva je v dokonalém kontrastu s ocelovou čepelí. Mozaiková dekorace na střence dává noži punc výjimečnosti a stylově doplňuje orientální ladění nože. Rukojeť je na kovové patce opatřena jedinečným logem Miyabi. 

- Čepel kalená speciální technologií CRYODUR® při -196ºC, pro dlouhotrvající ostří
- Extrémně ostré ostří se schopností držet hranu
- Ergonomická rukojeť ve tvaru písmene "D" z březového dřeva ozdobená orientální mozaikou a kovovou patkou
- Ruční výroba v japonském městě Seki
- Jádro z karbidové oceli MC63
- Tvrdost čepele cca 63 HRC
Zobrazit více

Parametry

Výrobce MIYABI
Délka ostří 14 cm